T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
BURSA / NİLÜFER - Feriha Uyar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

ANAOKULUMUZ HAKKINDA

FERİHA UYAR MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ

UYGULAMA ANAOKULU

Uygulama anaokulumuz Feriha Uyar Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi bünyesinde kendine ait girişi olan iki sınıf, bir mutfak,  bir lavabo ve oyun salonundan oluşmaktadır. Çocuklarımız Anaokulumuz da 36-68 aylık çocukların gelişim özelliklerine uygun olarak MEB'inin belirlediği program doğrultusunda, bilgiyi ezbere dayalı olarak değil, araştırarak, sorgulayarak, yaparak ve yaşayarak edinirler. Çocuklar, öz disiplini ve benlik saygısı gelişmiş, toplumda birey olarak yer aldığının farkında olan, paylaşımcı, kendini ifade edebilen, sorumluluk sahibi, kendi haklarını korurken başkalarının haklarına saygı gösteren, gelenek ve göreneklerimize karşı duyarlı, doğayı koruyan ve Atatürk ilke ve devrimlerine bağlı bireyler olmak üzere eğitim alırlar.

Kadromuz ve Çalışma Saatlerimiz:Kadromuzda 1 alan şefi, 2 öğretmen 1 yardımcı personel ve stajyer öğrencilerimiz görev yapmaktadır. Anaokulumuzda eğitim sabah 08.30 ´da başlar 17.00 da sona erer. Çocuklarımıza, yaş- gelişim özellikleri dikkate alınarak, hijyen kurallarına uygun olarak hazırlanmış sabah kahvaltısı, öğle yemeği ve ikindi kahvaltısı verilmektedir.

Anaokulunda Uygulanan Programlarımız:

Uygulama Anaokulumuz da sosyal beceri destek programı,  değerler eğitimi,  proje tabanlı eğitim, e-Twinning projeleri, İngilizce, Oyunla Bilim dersleri, drama çalışmaları, akıl oyunları, sportif faaliyetler, çocuk ve sanat çalışmaları birleşiminden oluşturulmuş bir program uygulanmaktadır.Eğitim etkinlikleri, çocukların bireysel özellikleri göz önüne alınarak planlanmakta çocuğun çevresi ve yaşıtlarıyla kuracağı ilişkiler, etkileşimler zengin ve kapsamlı kaynaklarla desteklenmektedir. Günlük etkinlik planları doğrultusunda özel gün ve kutlamaları ve alan gezileri düzenlenmekte, anne-baba eğitimi kapsamında aileler sınıf etkinliklerine katılmaktadırlar. Okulumuzda çocukların gelişimin alanlarına ve yaş gruplarına uygun etkinlikler gerçekleştirilmektedir.

 

 

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 29.09.2021 - Güncelleme: 30.09.2021 18:18 - Görüntülenme: 910
  Beğen | 2  kişi beğendi