Feriha UYAR

1933 yılında Bursa´nın Karacabey İlçesinde çiftçi, bir ailenin bir kızı olarak dünyaya geldi.İlkokulu ve Kız Sanat Okulunu Karacabey de bitirdi.1953 yılında iş adamı İslam Uyar İle evlendi.Uyar ailesinin diğer fertleriyle beraber 1981 yılında Emek Yağ Sanayi A.Ş.yi kurdular.Halen bu şirketin yönetim kurulu üyeliğini yapmaktadır.Başarılı ve hayırsever bir iş adamı olan eşi İslam Uyar´ın 2004 yılında vefatından sonra,eşinin eğitime verdiği desteği her zaman gönül zenginliği ve sosyal kişiliği ile devam ettirmektedir.Ahmet Uyar ve İslam Uyar Ticaret Meslek Lisesini yaptıran eşi İslam Uyar dan aldığı Eğitime Katkı Bayrağını 2006-2007 yılında kendi adını taşıyan Feriha Uyar Kız Meslek Lisesi ni Milli Eğitimimizin hizmetine sunmakla,dalgalandırmaya devam ettirmektedir.Feriha Uyar Kız Meslek Lisesi çalışanları,öğrenci,veli ve milletimiz adına kendisine şükranlarımızı iletiyoruz.

Yayın: 03.02.2015 - Güncelleme: 30.09.2021 18:20 - Görüntülenme: 5341