roje, özel eğitim öğrencilerinin mesleki bilgi ve becerilerini arttırırken organik gıda artıklarını gübreleştirerek verimli toprağa dönüştürmek amacı ile yapılmıştır. Proje fikri' 'topraktan sofraya, sofradan toprağa dönüşüm''fikri ile öğrencilere geri dönüşümün önemi, geri dönüşen malzemelerin çeşitleri ile ilgili bilgilerini arttırarak yiyecek hazırlamada çıkan organik çöplerin oluşturduğu kompost ile oluşan verimli toprakta yine mutfakta kullanılacak ürünler yetiştirme çalışmaları ile tam bir geri dönüşümün nasıl olduğunu yaşayarak yaparak öğrenme hedeflenmiştir.
Projede hazırlanan kompost doğal gübreyi, oluşumunu ve bu gübreden tekrar ürün üreterek öğrencilere geri dönüşümün önemini kavratmak hedeflenmektedir. Aslında dünyamızın kendi kendine yetebileceğini bizlerin bu sistemi bozmadan dünyanın kaynaklarını en verimli şekilde kullanıp geri kazandırmanın önemini kavratmak amaçlanmaktadır.