T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
BURSA / NİLÜFER - Feriha Uyar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

LOKUM TADINDA ÖYKÜLER PROJESİ

TÜRKİYE'NİN İLK ERKEN ÇOCUKLUK ÇOCUK EDEBİYATI DERGİSİ

LOKUM ÇOCUK VE EDEBİYAT DERGİSİ YAYINDA 

İstanbul Şehit Mehmet Şefik Şefkatlioğlu Anaokulu Müdürü Erdoğan ERGİN ve Okul Öncesi Öğretmenleri Rabia SARI, Gülnihal YILDIZ, Antalya Gülsüm Ahmet Şimşek Anaokulu Öğretmeni Sevinç ÖZTÜRK, İzmir Torbalı Zeliha Ömer Genç Kızılay Anaokulu Okul Öncesi Öğretmeni Ayşegül Keskin, Şanlıurfa Birecik Cumhuriyet İlkokulu İngilizce Öğretmeni Ceyda MUTLU, Manisa Muradiye Cumhuriyet İlkokulu Okul Öncesi Öğretmeni Didem TAŞDEMİREL, Düzce Kaynaşlı Kumluca Ortaokulu Okul Öncesi Öğretmeni Betül DUMAN, Antalya Cihadiye İlkokulu Okul Öncesi Öğretmeni Berfu BORAN ATASOY, Bursa Nilüfer Feriha Uyar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Okul Öncesi Öğretmeni Ümmühan YILMAZ, biraraya gelerek Lokum Tadında Öyküler e-Twinning projesi için ortak oldular.

Ayrıca Lokum Çocuk ve Edebiyat Dergisine, Betül AKBULUT, Ceren EKER, Ceyda MUTLU, Deniz IŞIK, Elif YEŞİLDAĞ, Gamze YENER, Mehtap KORKMAZ, Muhammed AYDIN, Rojda ÖZDEMİR, Yasemin KAYIŞ yazar olarak, Duygu KOCABAŞ ATILGAN Grafik Tasarım ve Kapak görselini hazırlayarak, Özgür ÖZMEL, Gökçe ODABAŞI, Gizem KUŞÇU, Hülya ERDİL ÇAKIROĞLU, Yasemin Sıla ERGİN çizer olarak katkı sağlamışlardır.

Lokum Tadında Öyküler Projesi ile, çocuk edebiyatı alanına öykü yazarları ve çizerler kazandırmak, resimli öykü kitaplarından yola çıkılarak çocukların bilişsel, duygusal ve erken okuryazarlık becerilerini geliştirmek, ailelerle öğretmenlere kaynak oluşturmak, çocuk öykülerine kolay ulaşılabilirlik sağlamak, çocuk edebiyatı yazarlarını tanıtarak çocukların, ebeveynlerin ve eğitimcilerin farklı kitap ve yazarları tanıma fırsatı bulmalarını sağlamak amaçlanmıştır.

Lokum Çocuk ve Edebiyat Dergisi ilk sayısını yayınladı. Lokum Çocuk ve Edebiyat Dergisi Türkiye'nin erken çocukluk dönemi için hazırlanmış ilk çocuk ve edebiyat dergisidir. İçeriğinde çocuk öyküleri, şiirleri, bilmeceler, atasözleri, söyleşiler, köşe yazıları, kitap önerileri, çocuklarınızla öykü oluşturmanızı sağlayan öykü teknikleri, bulmaca ve bizden duymuş olun başlığı ile edebiyat haberleri yer almaktadır.

 

Lokum Çocuk ve Edebiyat Dergisinin ülkemize, çocuklarımıza hayırlı olmasını temenni ediyor,  emeği geçen herkesi kutluyor. Müdür Yardımımız Yasemin Kayış ve Okul Öncesi Öğretmenimiz Ümmühan Yılmaz'ın başarılarının devamını diliyoruz.

Derginin tüm sayılarına aşağıdaki linklerden ulaşabilirsiniz.

http://www.lokumdergi.com/ocak2021/

http://www.lokumdergi.com/subat2021/

http://www.lokumdergi.com/mart2021

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 23.01.2021 - Güncelleme: 01.10.2021 10:11 - Görüntülenme: 446
  Beğen | 0  kişi beğendi